Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 5, 2012

usaha saya untuk pregnant..

Assalammualaikum...

kisahnya...
saya da kawen about 1year baru saya betul-betul preggy..
maksudnya before dis sy da 2 kali preggy tp xde rezeki setiap kali 5week je sy da miscarried..
first time tu bulan nov 2011 then dalam april 2012..
tp Alhamdullillah 23 july 2013 sy pregnant lagi..
perasaan sy happy nye hanya Allah je yang tau..
ye la kan sape yang kawen xnak anak kan..nak-nak perempuan jenuhses macam saya ni..
untuk nak cepat-cepat pregnant ni macam macam sy buat..tapi tu la kerja ALLAH kan.. 
hanya Dia je yang tau bila masa yang sesuai utk bagi rezeki pada kami..
nak tau ape yang saya usahakan???

1. sujud selepas subur
lepas je kita salam tahyat akhir tu..kita sujud balik..
time sujud tu mengucap 100x sambil niatkan hajat nk dpt zuriat dlm ati..
then amalkan juga selawat lailla anta subhanaka innikuntum minal zholimin..

2. banyakkan makan buah kurma
memang salah satu khasiat buah kurma ni untuk kesuburan gak..
ni memang sy betul2 buat..sebulan before sy di sahkan pregnant..
buah kurma ni da macam jajan sy da..
everyday nk kene makan..yang pasti setiap kali makan sy akan amek kuantiti yg ganjil..

3. pati delima gulsan
yang ni memang saya da lama minum..since early 2012 lagi..

4. buah zuriat dan debunga kurma.
buah zuriat ni sy minum sekali je..sebab nak kopek dia bapak susah..
saya rebus buah jantan dan betina then air rebusan dia sy ng hubby minum..
serbuk debunga kurma tu lak..sy campurkan ng madu asli..
jadikan dia macam makjun..then setiap pagi ng mlm saya ngan hubby makan sorang sebijik..

5. dapatkan rawatan fertility
yang ni saya rase memang kene pergi private hosp..
kalo g gomen memang dorang xlayan kalo belum setahun kawen..
nanti gynae tu akan check rahim kita..
before dia nk bagi clomid dia akan buat hsg dulu..
hsg tu untuk tau tiub kita tersumbat atau x..
then kalo xsumbat baru dia proceed clomid..
clomid ni ubat subur..in my case..period sy memang reg tapi telur xbape nk besar..
so function clomid ni besarkan telor sy gak la..
clomid ni sy amek 2cycle je..then da preggy..


ape ape pun..kita jangan berhenti berusaha, berdoa n tawakal..
tapi serius sakit hati bila tengok perempuan yang senang sangat nk get pregnant then senang senang buang baby..pastu lex je diorang bersalin..



taken 23 july 2012 otw utk double confirm wt gynea..
mr hubby hadiahkan..




3 comments:

  1. blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com
    HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan(pregnancy) dan ovulasi (kesuburan)
    Syarat pembelian:
    min 10pcs
    Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
    Boleh campur pregnancy + ovulation
    kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)
    Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)
    sms:0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete
  2. kurma,kekacang dan pati delima gulsan memang banyak khasiat dan bagus untuk kesuburan..jika berminat nak dapatkan makanan2 sunnah tersebut boleh pergi ke zulliarabica.blogspot.com/facebook zullia Arabica

    ReplyDelete
  3. siapa yang nk ordar buah zuriat - pati delima gulsan - serbuk debunga kurma sila ke blog kami or fb

    http://fatemah-abdullah.blogspot.com
    https://www.facebook.com/AnugrahHakikyDariTanahSuci
    0132737078

    ReplyDelete